Omgeving


Onze kleinschalige camping met Nederlandse eigenaren ligt midden in de rust en de natuur, terwijl er een heerlijk strand, talloze bezienswaardigheden en activiteiten direct in de omgeving zijn.

Wandelen en mountainbiken

Op onze camping zijn diverse uitgestippelde wandelroutes verkrijgbaar, die u geweldige vergezichten geven en naar de mooiste plekjes brengen. Ook wandeltochten onder begeleiding zijn mogelijk, met na afloop gezellig nababbelen onder het genot van een drankje. De omgeving is ook uitermate geschikt om te mountainbiken.

Excursies

Op verzoek worden er uitstapjes gemaakt naar plaatselijke producteurs van bijvoorbeeld schapenkaas, lokaal gebrouwen bier of notenlikeur waar u de producten kunt bekijken en proeven.

Voor kinderen

Voor de kinderen is er ook genoeg te beleven en te doen! Op de camping hebben we een groot bos waar heerlijk gespeeld kan worden, soms organiseren we spontaan een leuk spel of gaan we pizza’s bakken. In de omgeving vindt u diverse klimbossen, blotevoetenpaden, prehistorische parken en nog veel meer.

Flora en fauna

In het voorjaar kunt u genieten van de vele verschillende voorjaarsbloemen, waaronder enkele bijzondere orchideeën en ook de variëteit aan vlinders is een lust voor het oog. De diverse varens en mossen duiden op een hele zuivere lucht. Met een beetje geluk ziet u uilen, buizerds, spechten, Vlaamse gaaien, roodstaarten en soms zelfs het ijsvogeltje. Ook de herten laten zich in het voor- en najaar regelmatig zien.

Hieronder een kleine greep uit de vele bezienswaardigheden en activiteiten:
Het Lac du Causse is een mooi meer van ongeveer 90 ha groot, waar men in verschillende secties kan zwemmen (bewaakt), windsurfen, zeilen, waterskieën en vissen. Het Lac du Causse is drie kilometer van de camping verwijderd en ligt prachtig tussen de heuvels en aan de voet van de ruïne Château de Couzages. omgeving-lac2 (Custom)

Marché de Producteurs, Iedere woensdag in juli en augustus kunt u in het dorpje Chartrier (2 km) vanaf 17.00 uur deze gezellige markt bezoeken. De plaatselijke middenstand biedt hier hun producten aan, o.a. aardbeien, schapenkaas, geitenkaas, wijn, vlees, notentaart etc. en dit kan dan ter plaatse genuttigd worden onder het genot van live-muziek.

 omgeving-markt (Custom)
Rocamadour, een veel bezochte en beroemde bedevaartsplaats. Het ligt in een nauwe kloof van het riviertje de Alzou, aan de voet en tegen de helling van een enorme, steile rots, op een hoogte van 180 m.  omgeving-rocamadour (Custom)
Grot van Lascaux, een kalkmassief nabij Montignac in het dal van de Vézère ontdekt in 1940. Bekend vanwege de goed geconserveerde paleolithische schilderingen. Sinds1963 zijn de grotten voor publiek gesloten vanwege de aantasting van de schilderingen en werd dichtbij in Lascaux II een prachtige replica gemaakt.  omgeving-lascaux (Custom)
Grottes de Lacave, gelegen in de Lot, waar men door middel van een elektrische trein binnen gaat. Daarna volgt een wandeling door lange gangen en grote ‘zalen’, waar door de eeuwen heen mooie druipsteenformaties zijn gevormd.  omgeving-lacave (Custom)
Gouffre de Padirac, een bijna 100 m diepe natuurlijke put die toegang geeft tot schitterende galerijen en uitgestrekte holen, eens uitgeslepen door een onderaardse rivier. Eénmaal beneden aangekomen (met lift of trap) stapt u in een bootje en maakt een tocht over de rivier  omgeving-gouffre padirac (Custom)

Castelnaud, een kasteel met een ruime verzameling aan oude oorlogswerktuigen, waaronder een katapult. In de zomermaanden worden er diverse demonstraties gegeven.

 omgeving-castelnaud (Custom)
La roque de St. Christophe, is een enorme rotswand van 900 m lang en 80 m hoog, die in het verleden aan vele mensen huisvesting heeft gegeven.  omgeving-roque (Custom)
Le Truffadou, een stoomlocomotief die vanaf 1889 reed op de oude spoorlijn Bordeaux-Aurillac. De spoorlijn is uitgehouwen in de steile rotsen van Mirandol en hangt 80 m boven de rivier de Dordogne. Aan het truffeltransport verdiend de stoomtrein zijn naam “Le Truffadou”.In1980 is de spoorlijn stilgelegd, waarna deze in 1997 voor het toerisme weer in gebruik is genomen.  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Golf de Brive Planchetorte, aan de rand van de stad Brive la Gaillarde, ligt dit golfterrein, welke het gehele jaar is geopend. Het parcours telt 18 holes en is 5950 meter lang.  omgeving-golf (Custom)